Kelkáposzta főzelék burgonyával
Klasszikus recept nagymamáink konyhájából egy kelkáposzta főzelék elkészítésére.
recept,recept fotó,kel,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 350 | gramm | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
kel | 1200 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
víz | 200 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • kel 1200 gramm • burgonya 350 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk. A kelkáposztát megmossuk, és eltávolítjuk a szárazabb sérültebb leveleket, majd a kelkáposztát csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vagdaljuk.
2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • só • köménymag, darált ½ teáskanál • víz 200 milliliter
Egy nagy lábasban olajon (disznó zsiradékon) megpirítjuk a hagymát, kelkáposztát és a krumplit. Megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd felöntjük vízzel. A krumplit és a kelkáposztát kb. 30 percig puhára főzzük, gyakran megkeverjük és szükség szerint vízzel felöntjük.
3.
fokhagyma 4 gerezd • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • finomliszt 2 evőkanál
A foghagymát megpucoljuk és átpréselve hozzáadjuk a kelkáposztához. Tejben lisztet keverünk el, hozzáadjuk a kelkáposztához és átfőzzük.
4.
A kelkáposztát fasírozottal, sült kolbásszal, illetve virslivel, vagy tükörtojással tálaljuk.
Jó étvágyat!