Kelkáposzta főzelék csirke raguval
Ízletes kelkáposzta főzelék csirke darabokkal. Tükörtojással és friss kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,kel,fokhagyma,Csirkehús,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
csirkemell | 500 | gramm | |
finomliszt | 45 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 130 | gramm | |
kel | 750 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 40 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1. Csirke ragu
csirkemell 500 gramm • hagyma 80 gramm • olivaolaj 20 milliliter
A csirke mellet megmossuk, és felvágjuk. A hagymást megpucoljuk és apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk.
2.
A hagymához hozzáadjuk az elkészített húsokat, és pirítjuk.
3.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só 1 teáskanál • víz 400 milliliter
A húst levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát és a sót, majd jól megkeverjük. Felöntjük vízzel és visszahelyezzük főni. Fedő alatt 30-40 percig főzzük.
5. Kelkáposzta főzelék
hagyma 50 gramm • olivaolaj 20 milliliter
Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk, és olajon megpirítjuk.
7.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A kelkáposztát a hagymához tesszük, megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd megkeverjük.
8.
burgonya 250 gramm • víz 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • finomliszt 30 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a kelkáposztához, vízzel felöntjük, megkeverjük, és időnkénti keverés mellett 20 percig puhára pároljuk. Tejben lisztet keverünk el, beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk. Ha a főzelék túl sűrű szükség szerint tejet adunk hozzá. A végén préselt foghagymával ízesítjük, és ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!