Kelt kalácsok feta sajttal és póréhagymával

Nagyszerű sós csemege.
recept,recept fotó,póréhagyma,Feta sajt,Falatkák
Falatkák
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
90 g
Adag energiatartalma
257 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 526 | gramm kcal | |
finomliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
kemény sajt | 100 380 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
póréhagyma | 100 46 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.

2.
finomliszt 500 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • só 1 teáskanál
Öntsünk lisztet a tálba, adjunk hozzá sót és olajat.

3.
A liszthez adjunk hozzá a kovászt és készítsünk tésztát belőle.

4.
Hagyjuk a tésztát megkelni meleg helyen.


6.
Feta sajt 200 gramm • kemény sajt 100 gramm
A póréhagymához adjuk hozzá a feta sajtot és a reszelt kemény sajtot. Mindent összekeverünk.

7.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, felosztjuk kisebb téglalapokra. Töltsünk meg minden téglalapot töltelékkel és zárjuk össze a tésztát.


9.
20 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!