Két színű csillag linzer sütemény
Egyszerű linzer sütemény fahéj és vanília illattal.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,finomliszt,vaj,kakaó,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | - | ||
finomliszt | 225 | gramm | |
finomliszt | 0 | ||
kakaó | 1 | teáskanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
sütőpor | ½ | teáskanál | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaníliacukor | - |
Recept
1.
finomliszt 225 gramm • porcukor 80 gramm • sütőpor ½ teáskanál • vaj 150 gramm • tojássárgája 1 darab
A lisztben cukrot és sütőport keverünk el. Hozzáadjuk a felvágott vajat és a tojássárgáját. Tésztát készítünk.
2.
kakaó 1 teáskanál
A tésztát elosszuk egy és két harmadra. A kisebb részbe kakaóport szórunk. Mindkét tésztát egy órán át hűvös helyen pihentetjük.
3.
Liszttel meghintett gyúrólapon a világos tésztát kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Csillagforma segítségével csillagokat vágunk.
4.
tyúk tojás 1 darab
A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megkenjük felvert tojással.
5.
Liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk a sötét tésztát, szintén 3-4 mm vastagra. Majd kisebb méretű csillagformákkal csillagokat vágunk.
6.
A sötét csillagokat ráhelyezzük a világos csillagokra és szintén megkenjük tojással. A sötét csillagok tetejét megszórjuk fahéjjal, illetve vanília cukorral.
7.
8 percig 180°C fokon sütjük.
8.
A csillagokat a sütőlapról csak a teljes kihűlés után szedjük ki.
Jó étvágyat!