Ketchupos sült csirke burgonyával
Sült csirke elkészítése egy tepsiben a körettel együtt.
recept,recept fotó,csirke,ketchup,ketchup,burgonya,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
csirke | 1.5 | kilogramm | |
ketchup | 150 | gramm | |
ketchup | 250 | ||
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
só | 3 | teáskanál |
Recept
1.
csirke 1.5 kilogramm • só 3 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • ketchup 150 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A csirkét megmossuk és feldaraboljuk. szétválasztjuk a felső és az alsó combrészeket, stb. Az így elkészített csirkét besózzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, és belerakjuk az olajos tepsibe és a csirkét megkenjük ketchuppal.
2.
burgonya 1.5 kilogramm • ketchup 250
A burgonyát megpucoljuk, félholdakra vágjuk, hozzáadjuk a ketchupot és alaposan összekeverjük. Egyenletesen a csirkére rárakjuk.
3.
Letakarjuk és 45 percig sütjük a sütőben. Ezután, kitakarjuk és egy villával kiszedjük a burgonya alól a csirke darabokat és a burgonya tetejére helyezzük. Kitakarva hirtelen még kb.20 percig sütjük.
Jó étvágyat!