Kétszintes almás kalács
Egy szaftos almás kalács, amelyet azonnal imádni fognak!
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1.5 | kilogramm | |
fahéj, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
rétesliszt | 600 | gramm | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 300 | gramm |
Recept
1.
rétesliszt 600 gramm • vaj 300 gramm • porcukor 150 gramm • tyúk tojás 2 darab • sütőpor 12 gramm
Lisztből, vajból, cukorból, tojásból és sütőporból tésztát készítünk.
2.
Hűtőszekrényben tesszük 30 percre. Osszuk szét a tésztát harmadokra.
4.
kristálycukor 100 gramm • fahéj, őrölt 1.5 teáskanál
Adjunk a reszelt almához cukrot és fahéjat A tölteléket két részre osztjuk.
5.
A tészta egyik részét lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
6.
A töltelék egyik részét a tésztára tesszük, rá tesszük a másik kinyújtott tésztát, amelyre ráhelyezzük a töltelék másik részét. A harmadik tészta részből rács formákat készítünk a kalács tetejére.
7.
180 percig 30°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!