Kétszínű diós sütemény
Karácsonyi asztal dísze lehet.
recept,recept fotó,finomliszt,porcukor,porcukor,dió, darált,vaj,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 280 | gramm | |
kakaó | 1.5 | evőkanál | |
margarin | 200 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 280 gramm • porcukor 100 gramm • dió, darált 100 gramm • margarin 200 gramm • tojásfehérje 1 darab
Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.
3.
A dió formát porcukorba mártjuk, belenyomjuk a tésztát és kiborítjuk a sütő lapra.. Ha van elegendő formánk, a tésztát közvetlen benne is süthetjük.
4. Sütés
Zsiradékkal kikent sütőlapon 10-12 percen keresztül, 180°C hőmérsékletnél sütjük.
5. A krém elkészítése
porcukor 3 evőkanál • vaníliacukor 1 darab • vaj 125 gramm
A puha növényi zsiradékot vagy a vajat simára keverjük a porcukorral és a vaníliacukorral. Az így elkészített krémmel összeragasztjuk a diócskák barna és a fehér oldalát.
Jó étvágyat!