Kevabcsicsa
Kiváló klasszikus recept a hagyományosan ízletes és népszerű húsgombócokhoz. Főtt burgonyával, apróra vágott friss hagymával és mustárral tálaljuk.
recept,recept fotó,sertés darálthús,tyúk tojás,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 200 | gramm | |
sertés darálthús | ½ | kilogramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 4 | evőkanál |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • sertés darálthús ½ kilogramm • tyúk tojás 2 darab • zsemlemorzsa 4 evőkanál • só 2 teáskanál
Vágjon egy nagyobb hagymát apró darabokra, keverje össze darált hússal, tojással, zsemlemorzsával és sóval.
2.
A keverékből hengereket formázunk, amelyeket sima lisztbe csomagolunk. Tegyük őket egy serpenyőbe olajjal és 10 percig lefedve süssük . 10 perc múlva fordítsuk meg az egyes darabokat, és további 10 percig pirítsuk őket de már fedő nélkül.
Jó étvágyat!