Klasszikus szendvicsek
A szendvicseket nagyon sokféle képen lehet elkészíteni. Mi most a szendvicsek elkészítésének klasszikus változatát mutatjuk be. Sem szilveszterkor sem más ünnep napon nem hiányozhatnak az asztalról. Ugyan olyan finomak és ízletesek mint régen a gyermekorrunk idejében.
recept,recept fotó,párolt sertéssonka,kemény sajt,fehér szendvicskenyér,tyúk tojás,Falatkák,Szilveszteri receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 4 | darab | |
fehér szendvicskenyér | 1 | darab | |
félkemény sajt, füstölt | 150 | gramm | |
kemény sajt | 200 | gramm | |
paprika | 1 | darab | |
paradicsom | 1 | darab | |
petrezselyem zöldje | - | ||
párolt sertéssonka | 250 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 3 | evőkanál |
Recept
1.
vaj 3 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál
A vajat és a mustár alaposan összekeverjük.
2.
tyúk tojás 3 darab • paradicsom 1 darab • paprika 1 darab
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot megmossuk és szintén vékony karikákra esetleg félholdakra vágjuk fel. A paprikát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és vékony karikákra szeleteljük amelyeket még negyedekre vágunk fel.
3.
félkemény sajt, füstölt 150 gramm • csemege uborka 4 darab
A sajt szeleteket vékonyra vágjuk fel. Az uborkát szintén vékony karikákra szeleteljük fel és félbe vágjuk őket.
6.
fehér szendvicskenyér 1 darab
A szeletelt szendvics kenyeret egy nagy tálcára szétrakjuk és minden egyeset megkenjük a vajas-mustáros kenővel.
7.
Rá helyezünk egy egy szelet sonkát, sajtot, paradicsomot, paprikát, uborkát és egy karika tojást.
9.
És máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!