Kókuszos bojtocska
Omlós kókuszos karikák lekvárral töltve. A karikák finom krémmel vannak töltve és kókuszreszelékben forgatva. Ideális sütemény karácsonyra.
recept,recept fotó,vaj,vaj,kókusz reszelék,kókusz reszelék,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
darás liszt | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kókusz reszelék | 125 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
porcukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 125 | gramm | |
ribizli lekvár | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 330 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 170 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
vaj 250 gramm • finomliszt 250 gramm • vaníliacukor 10 gramm • kókusz reszelék 125 gramm • tojássárgája 1 darab • porcukor 125 gramm
Puha zsiradékot, lisztet, cukrot, kókuszreszeléket, és tojássárgáját összekeverünk, és tésztává gyúrjuk, amelyet rövid idegig hideg helyen állni hagyjuk.
2.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon 0,5cm vastagra nyújtjuk, majd karikákat vágunk belőle.
3.
A karikákat sütőlapra helyezzük, és 180 °C-on kb. 7 percig sütjük (halvány színű maradjon).
4.
A megsült kókusz karikákat hűlni hagyjuk.
6. Töltelék elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 170 milliliter • darás liszt 2 evőkanál
Lisztet egy kevés hideg tejben összekeverünk, és a tej másik részébe önjük, majd sűrű kását főzünk.
7. Töltés és díszítés
porcukor 3 evőkanál • vaníliacukor 10 gramm • vaj 80 gramm
A puha vajat cukorral kikeverünk, és lassan hozzákeverjük a kihűlt lisztkását. Sima krémet keverünk belőle, amellyel az összeragasztott karikák tetejét megkenjük.
Jó étvágyat!