Kókuszos mascarpone krémmel töltött csokis sütemény
Lágy mascarpone krém kókusszal és csokoládés piskótával. Valóban kiváló nyalánkság :)
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,mascarpone,kókuszos tejszín,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
finomliszt | 40 | gramm | |
főzőcsokoládé | 350 | gramm | |
kristálycukor | 130 | gramm | |
kókuszos tejszín | 200 | milliliter | |
mascarpone | 500 | gramm | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1.
főzőcsokoládé 350 gramm • vaj 150 gramm
A csokoládét darabokra törjük és a vajjal együtt forró vízfürdőben felolvasztjuk.
4.
finomliszt 40 gramm
A tojássárgákat a csokihoz adjuk. Lisztet szórunk hozzá. Majd a végén óvatosan a habot bele dolgozzuk.
5.
A csokoládés tésztát egy 28 cm átmérőjű formába rakjuk amelyet sütőpapírral béleltünk ki.
6.
Miután megsült, hűlni hagyjuk.
7.
mascarpone 500 gramm • porcukor 3 evőkanál • kókuszos tejszín 200 milliliter
A kókuszos tejszínt cukorral jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot. Sima krémet dolgozunk ki belőle.
8.
A krémet egyenletesen rá visszük a piskótára, csoki reszelékkel megszórjuk és néhány órára hűvösre rakjuk.
Jó étvágyat!