Kókuszos tekercs
Egy klasszikus cukrász sütemény.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 80 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
kókusz reszelék | 4 | evőkanál | |
málna dzsem | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
porcukor | 60 | gramm | |
rum | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 380 | milliliter | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál |
Recept
3.
tojássárgája 4 darab • kristálycukor 60 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál • víz 4 evőkanál
A tojás sárgákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet.
4.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
5.
A tésztát egy (42x32 cm), sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük egyenletesen.
6.
10 percig 180°C fokon sütjük.
7.
Tekercs formára feltekerjük...
8.
...és egy nedves törlőbe csomagoljuk. Hűlni hagyjuk.
9.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 380 milliliter • kristálycukor 20 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm
Tejből, cukorból és puding porból pudingot készítünk. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet lehűtjük.
10.
vaj 200 gramm • porcukor 60 gramm • kókusz reszelék 4 evőkanál • rum 1 evőkanál
A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot, kókuszreszeléket és a rumot. Jól kikeverjük, és hűvös helyre helyezzük, néha megkeverjük. A krémnek jól keménynek kell lennie, hogy a a töltésnél ne folyjon ki.
11.
Kicsavarjuk a tésztát a törlő kendőből. Kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt.
12.
málna dzsem 3 evőkanál
Megkenjük lekvárral majd rávisszük a tölteléket.A töltelék egy részét meghagyjuk.
13.
A tölteléket egyenletesen szétkenjük és feltekerjük a tésztát. A tetejét megkenjük a maradék töltelékkel és megszórjuk kókusz reszelékkel
14.
2 - 4 órára hűvös helyre helyezzük .
Jó étvágyat!