Kolbász barna sörös mártásban
Töltött kolbászok finom sörös mártásban. Egyszerű, laktotó és régen még olcsó vacsora is. :)
recept,recept fotó,szalonnasütő kolbász,barna sör,Falatkák,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
barna sör | 200 | milliliter | |
hagyma | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
paprika | 200 | gramm | |
paradicsomszósz | 200 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
szalonnasütő kolbász | 800 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 3 | evőkanál |
Recept
1.
szalonnasütő kolbász 800 gramm
Nyolc darab szalonnasütő kolbászt megmossunk, és hosszában elvágunk. Egymás mellé szorosan rakjuk a sütő tálba.
4.
A kolbászok közé rakjuk a hagymát és a paprikát.
5.
A maradék hagymát rászórjuk a kolbászra.
6.
teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál • napraforgó olaj 100 milliliter
Egy tálban összekeverjük az olajat a mustárral.
8.
só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • barna sör 200 milliliter
Sót, őrült pirospaprikát adunk hozzá és a végén hozzáöntjük a barna sört. Alaposan összekeverjük.
9.
A mártás két harmadát a kolbászokra öntjük.
10.
Előmelegített sütőbe helyezzük a lefedett sütőtálat és 35 percig sütjük 180°C.
11.
Ezután levesszük a fedőt és a kolbászokra öntjük a maradék mártást. Sütőbe tesszük újra 15 percig 220°C.
12.
Melegen tálaljuk friss kenyérrel.
Jó étvágyat!