Kombu Dashi
Kombu - szárított tengeri alga, amely meglehetősen vastag. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, fehérjében, rostban. A japánok általában csupán belefőzik az ételekbe, utána eldobják vagy vékony csíkokra szeletelve ételek díszítésére vagy kiegészítésére alkalmazzák.
recept,recept fotó,Kombu tengeri alga,Zöldséglevesek,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Japán konyha receptjei,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Japán konyha receptjei
kategóriak
Zöldséglevesek › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Japán konyha receptjei › Laktózmentes › Gluténmentes › Ázsiai konyha ›
Recept
2.
A alga szeleteket egy ollóval több helyen keresztbe vágjuk, hogy a későbbi feldolgozáskor az ízek össze keveredjenek.
4.
A tengeri algát egy fazékba helyezzük, vizet öntünk rá és közepes lángon melegítjük majdnem forrásig. Ha a tetején hab keletkezne, egy kanál segítségével ezt távolítjuk el. Vigyázni kell hogy a víz ne forrjon fel mert így a leves keserű lehet.
5.
Papírtörlőn keresztül átszűrjük a kész levest
Jó étvágyat!