Köményes sertésszelet
Finom, könnyű diétás étel.
recept,recept fotó,sertéscomb,köménymag, őrölt,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertéscomb | 400 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 350 | milliliter |
Recept
1. A hús elkészítése
sertéscomb 400 gramm • köménymag, őrölt 1 teáskanál • só 1 teáskanál • víz 300 milliliter
A sertés szeleteket alaposan kiklopfoljuk majd mindkét oldaláról egy pár másodpercig kisütjük. Hozzáadjuk a köményt, sót, felöntjük vízzel és lefedve pároljuk kb 30-40 percig amíg a hús puha nem lesz.
2. A szószt sűrítése
víz 50 milliliter • kukoricakeményítő 1 teáskanál
Vízben kukorica keményítőt keverünk szét és a húshoz öntjük. Felforraljuk.
Jó étvágyat!