Körtés-pudingos kalács
Egyszerűen elkészíthető kalács omlós tésztából és körtedarabkákkal teli vaníliás pudingos töltelékkel.
recept,recept fotó,vaníliás puding -por,körte,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
körte | 400 | gramm | |
méz | 2 | teáskanál | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 190 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm |
Recept
1.
porcukor 1 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • vaj 180 gramm • só ¼ teáskanál • finomliszt 300 gramm
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.
2.
vaníliás puding -por 40 gramm • kristálycukor 1 evőkanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter
Sűrű pudingot főzünk.
4.
vaj 10 gramm
A tésztának több mint a felét kinyújtjuk kb 3mm vastagságra, és belenyomkodjuk egy kivajazott sütőformába.
5.
fahéj, őrölt ½ teáskanál • méz 2 teáskanál
Hozzáadjuk a körtés pudingot, megszórjuk fahéjjal, és megcsepegtetjük mézzel.
6.
A tészta felmaradt részét kinyújtjuk, és ráhelyezzük a kalács tetejére.
7.
A lelógó részeket eltávolítjuk, és felhasználhatjuk a kalács díszítésére.
9.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!