Krémes barackos szelet
Kedvelt gyümölcsös szelet, amely Florida szelet néven is ismert. A kiváló ízével az egész családnak örömet szerez.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,vaníliás puding -por,kristálycukor,kristálycukor,rum,vaj,őszibarack kompót,csokoládé 85%,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | - | ||
finomliszt | 25 | gramm | |
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
sárgabarack dzsem | 1 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | ½ | csomag | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 800 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál | |
őszibarack kompót | 500 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • vaníliás puding -por 74 gramm • finomliszt 25 gramm
Tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet.
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter • kristálycukor 150 gramm
A tejet és a cukrot felforraljuk.
3.
Hozzáöntjük az elkevert pudingport a liszttel és sűrű kását főzünk. Gyakori kevergetés mellett megvárjuk, amíg lehűl, addig is elkészítjük a piskótát.
7.
víz 4 evőkanál • napraforgó olaj 2 evőkanál
A felvert tojásba vizet, olajat és váltakozva lisztet és a fehérjéből készült kemény habot keverjük bele.
8.
A tésztát egyenletesen szétkenjük a sütőpapírral bélelt sütőlapon (22x32 cm)
9.
12 percig 180°C fokon sütjük.
13.
sárgabarack dzsem 1 evőkanál
A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. Felfordítjuk és visszatesszük ugyanarra a sütőlapra, amelyben sült, de előtte újra sütőpapírral béleljük. A tetejét lágyan megkenjük dzsemmel, majd rákenjük a töltelék felét.
14.
Az első rétegre ráhelyezzük a barackokat, majd rákenjük a második réteget is. Egy órán át hűtőben állni hagyjuk.
15.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 2 csomag • porcukor 1 evőkanál
A tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk. Amennyiben nem szeretjük a cukormentes tejszínhabot, úgy egy kis cukrot is belekeverhetünk.
16.
A tejszínhab egy részét (2-3 kanálnyit) cukrász díszítő zacskóba töltjük, amelyen nagyobb díszítő spirál található. A többit rákenjük a töltelékre, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe és 2-3 órán át állni hagyjuk.
18.
A süteményt felszeleteljük. Megszórjuk a csokoládéval.
19.
Tejszínhab formákkal díszítjük.
Jó étvágyat!