Krémes cseresznyés szelet
Egy igazán finom és lágy desszert cseresznyével, tejszínnel és mascarpone sajttal.
recept,recept fotó,cseresznye,mascarpone,tejföl (14-18%),kézzel húzott rétes tészta,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 3 | teáskanál | |
citromhéj | ½ | teáskanál | |
cseresznye | 600 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
kézzel húzott rétes tészta | 85 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 500 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm |
Recept
2.
kristálycukor 1 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • burgonyakeményítő 1 teáskanál
Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.
3.
mascarpone 250 gramm • tejföl (14-18%) 500 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • burgonyakeményítő 2 teáskanál • citromhéj ½ teáskanál • tyúk tojás 2 darab
A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.
4.
kézzel húzott rétes tészta 85 gramm • vaj 15 gramm
A tésztát ráhelyezzük egy vajjal kikent kisebb sütőlapra. A sütőlap legyen jóval kisebb, mint a tésztalap.
5.
A tesztára rákenjük a krémet.
6.
A tetejére rákenjük a cseresznyés masszát.
7.
vaj 35 gramm
A tészta kilógó széleit olvasztott vajjal megkenjük és ráhajtjuk a cseresznyés rétegre.
8.
25 percig 180°C fokon sütjük.
9.
Tálaljuk.
Jó étvágyat!