Krémes sütőtök szelet

Krémes sütőtök szelet.
recept,recept fotó,sütőtök,túró, sima,lágy,Sütemények,Halloween,
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 200 1174 | gramm kcal | |
dió | 0 ?? | kcal | |
fahéj cukor | 2 114 | evőkanál kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
mézeskalács fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 80 720 | milliliter kcal | |
porcukor | 160 621 | gramm kcal | |
ribizli lekvár | 160 304 | gramm kcal | |
rétesliszt | 125 445 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
sütőpor | ½ 2 | teáskanál kcal | |
sütőtök | 2.5 750 | kilogramm kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
víz | 160 0 | milliliter kcal | |
étkezési zselatin | 12 43 | gramm kcal |
Recept
1. Sütőtök püré készítése
sütőtök 2.5 kilogramm
A tököt megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magokat és 1,5 órára (a mérettől függően) sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Sütés után hűlni hagyjuk.

2.
A kihűlt tököt meghámozzuk, és egy tálba rakjuk.

3.
Botmixerrel pépesítjük majd hűtőbe tesszük.

4. Mézeskalács tortalap 1
tojássárgája 3 darab • porcukor 80 gramm • kakaó 1 evőkanál • mézeskalács fűszerkeverék ½ teáskanál
Tojássárgáját cukorral, kakaóval és borssal kikeverünk.


6.
rétesliszt 125 gramm • sütőpor ½ teáskanál • szódabikarbóna ½ teáskanál
Lassanként sütőporral és szódabikarbónával kevert lisztet keverünk bele.


8.
A tésztát egy teflonos alátéttel (vagy sütőpapírral bélelt) (42x32cm) rendelkező sütőlapra helyezzük. Egyenletesen elkenjük, úgy hogy a szélei kimaradjanak (kb 38x28 cm méret legyen). A tortalapot előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig.

9. Mézeskalács tortalap 2
Megsütjük úgy, mint a tortalap 1-et.

10. Sütőtök krém
porcukor 80 gramm
A tökpüréből elveszünk 600g-ot és belekeverjük a cukrot (a maradék pürét egy másik süteményhez használhatjuk, vagy lefagyaszthatjuk).

11.
étkezési zselatin 12 gramm • víz 50 milliliter
A zselatint meleg vízben (nem forróban) felolvasztjuk. Egy kiskanál tökpürét belekeverünk a zselatinba. Majd a zselatint belekeverjük a pürébe.


13.
Kb négy kanál krémet beleteszünk cukrász zacskóba és hűtőbe helyezzük.

14. Tortalap megtöltése
ribizli lekvár 80 gramm • víz 30 milliliter
Az első tortalapot belerakjuk a sütőlapra, megkenjük ribizli lekvárral, amelyet előtte vízzel hígra kikevertünk.

15.
Rákenjük a tökkrémet.

16.
A krém tetejére ráhelyezzük a második tortalapot, úgy hogy a tortalap alja felfelé nézzen. Majd eltávolítjuk az alátétet (sütőpapírt)

17.
A sütemény széleit éles késsel levágjuk.

18.
ribizli lekvár 80 gramm • víz 30 milliliter • cukrász öntet, csokoládés 200 gramm
A második tortalap tetejét újra megkenjük a ribizli lekvárunkkal. Amíg a lekvárt magába szívja, addig felolvasztjuk a csokoládét.

19.
A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és szétkenjük. Ha a máz kicsit megkeményedik, kijelöljük rajta az egyes szeleteket (kockákat)

20.
fahéj cukor 2 evőkanál
Ha teljesen megkeményedik a máz, akkor a krémmel, amelyet eltettünk, kidíszítjük. Fahéjas cukorral meghintjük...


Jó étvágyat!