RECEPTEK

Krémszelet mascarpone-val

Krémszelet mascarpone-val

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Kitűnő sütemény vaníliás krémmel, mascarponéval és tejszínhabbal.

recept,recept fotó,vaj,habtejszín (30-33%),mascarpone,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

40

Adag tömege

53 g

Adag energiatartalma

160 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

kristálycukor

8

483

evőkanál

kcal

mascarpone

250

968

gramm

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

porcukor

2

78

evőkanál

kcal

rétesliszt

8

428

evőkanál

kcal

sütőpor

2

8

teáskanál

kcal

tyúk tojás

7

616

darab

kcal

vaj

250

1835

gramm

kcal

vaníliacukor

20

73

gramm

kcal

vaníliás puding -por

40

142

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

½

240

liter

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 7 darab  kristálycukor 8 evőkanál  napraforgó olaj 2 evőkanál  rétesliszt 8 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál  kakaó 2 evőkanál

A tojássárgákat kristálycukorral elkeverünk, hozzáadunk olajat, lisztet, melyben sütőport kevertünk el, a végén pedig óvatosan belerakjuk a felvert fehérje habot. A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felébe kakaót keverünk.

A tojássárgákat kristálycukorral elkeverünk,...

2. 

Kivajazott liszttel meghintet sütőlapra váltogatva öntjük ki, úgy hogy márványozás jöjjön létre.

Kivajazott liszttel meghintet sütőlapra...

3. 

180-200 °C-on sütjük 10 percig. A megsült lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk..

180-200 °C-on sütjük 10 percig. A megsült...

4. A pudingkrém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  vaníliás puding -por 40 gramm  vaníliacukor 10 gramm

Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.

Tálkába kevés tejet öntünk (a többit...

5. 

vaj 250 gramm  porcukor 100 gramm

A kihűlt pudinghoz lassan puha vajat keverünk, majd cukorral ízlés szerint ízesítjük, és sima krémet készítünk belőle.

A kihűlt pudinghoz lassan puha vajat keverünk,...

6. Tejszínhabkrém készítése

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  mascarpone 250 gramm  vaníliacukor 10 gramm  porcukor 2 evőkanál

Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk. Mascarpone sajtot és a cukrot jól kikeverjük, és könnyedén belekeverjük a tejszínhabot.

Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk....

7. Töltés és díszítés

A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és elegyengetjük. A süteményt kockákra szeleteljük.

A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és...

8. 

A pudingkrém tetejére cukrász zacskó segítségével tejszínhab krémet nyomunk, saját fantáziánk alapján. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk.

A pudingkrém tetejére cukrász zacskó...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés