Krémszelet mascarpone-val

Kitűnő sütemény vaníliás krémmel, mascarponéval és tejszínhabbal.
recept,recept fotó,vaj,habtejszín (30-33%),mascarpone,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
40
Adag tömege
53 g
Adag energiatartalma
160 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 10 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 8 483 | evőkanál kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
porcukor | 2 78 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 8 428 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 7 616 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 40 142 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 7 darab • kristálycukor 8 evőkanál • napraforgó olaj 2 evőkanál • rétesliszt 8 evőkanál • sütőpor 2 teáskanál • kakaó 2 evőkanál
A tojássárgákat kristálycukorral elkeverünk, hozzáadunk olajat, lisztet, melyben sütőport kevertünk el, a végén pedig óvatosan belerakjuk a felvert fehérje habot. A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felébe kakaót keverünk.

2.
Kivajazott liszttel meghintet sütőlapra váltogatva öntjük ki, úgy hogy márványozás jöjjön létre.

3.
180-200 °C-on sütjük 10 percig. A megsült lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk..

4. A pudingkrém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaníliacukor 10 gramm
Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.

5.
vaj 250 gramm • porcukor 100 gramm
A kihűlt pudinghoz lassan puha vajat keverünk, majd cukorral ízlés szerint ízesítjük, és sima krémet készítünk belőle.

6. Tejszínhabkrém készítése
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • mascarpone 250 gramm • vaníliacukor 10 gramm • porcukor 2 evőkanál
Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk. Mascarpone sajtot és a cukrot jól kikeverjük, és könnyedén belekeverjük a tejszínhabot.

7. Töltés és díszítés
A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és elegyengetjük. A süteményt kockákra szeleteljük.

8.
A pudingkrém tetejére cukrász zacskó segítségével tejszínhab krémet nyomunk, saját fantáziánk alapján. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!