Krémszelet mascarpone-val
Kitűnő sütemény vaníliás krémmel, mascarponéval és tejszínhabbal.
recept,recept fotó,vaj,habtejszín (30-33%),mascarpone,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 8 | evőkanál | |
mascarpone | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 8 | evőkanál | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 7 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 7 darab • kristálycukor 8 evőkanál • napraforgó olaj 2 evőkanál • rétesliszt 8 evőkanál • sütőpor 2 teáskanál • kakaó 2 evőkanál
A tojássárgákat kristálycukorral elkeverünk, hozzáadunk olajat, lisztet, melyben sütőport kevertünk el, a végén pedig óvatosan belerakjuk a felvert fehérje habot. A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felébe kakaót keverünk.
2.
Kivajazott liszttel meghintet sütőlapra váltogatva öntjük ki, úgy hogy márványozás jöjjön létre.
3.
180-200 °C-on sütjük 10 percig. A megsült lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk..
4. A pudingkrém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaníliacukor 10 gramm
Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.
5.
vaj 250 gramm • porcukor 100 gramm
A kihűlt pudinghoz lassan puha vajat keverünk, majd cukorral ízlés szerint ízesítjük, és sima krémet készítünk belőle.
6. Tejszínhabkrém készítése
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • mascarpone 250 gramm • vaníliacukor 10 gramm • porcukor 2 evőkanál
Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk. Mascarpone sajtot és a cukrot jól kikeverjük, és könnyedén belekeverjük a tejszínhabot.
7. Töltés és díszítés
A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és elegyengetjük. A süteményt kockákra szeleteljük.
8.
A pudingkrém tetejére cukrász zacskó segítségével tejszínhab krémet nyomunk, saját fantáziánk alapján. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk.
Jó étvágyat!