Krumpli lepény csirke májjal töltve
A finom lepény töltve pikáns májjal.
recept,recept fotó,burgonya,csirkemáj,Csirkehús,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 | kilogramm | |
csirkemáj | 500 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
hagyma | 300 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
pepperóni konzerv | 1 | darab | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
2.
tyúk tojás 3 darab • fokhagyma 5 gerezd • só 2 teáskanál • majoránna 2 teáskanál
Lereszeljük, tojást, préselt fokhagymát, sót, majoránnát adunk hozzá. Összekeverjük.
4.
Három kanál masszából egy nagyobb kerek lepényt készítünk és a forró olajba tesszük. Az egyik oldaláról aranybarnára sütjük, kb 2,5 percig.
5.
Megfordítjuk a lepényt és a másik oldaláról is kisütjük.
6.
A kisült lepényeket egy tányéra rakjuk amire egy papírtörlőt helyeztünk, hogy felszívja a zsiradékot.
7. Csirke máj
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy kevés olajon üvegesre sütjük.
9.
pepperóni konzerv 1 darab
A hagymához egy felszeletelt pfefferoni paprikát adunk, összekeverjük...
10.
...és hozzáadjuk a májat. 10 percig pirítjuk (nem tovább, mert minél tovább pirítjuk, annál keményebb lesz).
11.
víz 100 milliliter • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • kukoricakeményítő 1 teáskanál
Hozzáadjuk a vizet, őrölt pirospaprikát, kukorica keményítőt.Felforraljuk. A sót a legvégén adjuk hozzá ha már kész és puha a máj.
12.
A krumpli lepényeket megtöltjük a májjal. Tartármártással tálaljuk.
Jó étvágyat!