RECEPTEK

Krumpli lepény csirke májjal töltve

Krumpli lepény csirke májjal töltve

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

A finom lepény töltve pikáns májjal.

recept,recept fotó,burgonya,csirkemáj,Csirkehús,Laktózmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1kilogramm
csirkemáj500gramm
finomliszt100gramm
fokhagyma5gerezd
hagyma300gramm
kukoricakeményítő1teáskanál
majoránna2teáskanál
napraforgó olaj-
napraforgó olaj3evőkanál
pepperóni konzerv1darab
piros paprika, őrölt1teáskanál
2teáskanál
tyúk tojás3darab
víz100milliliter

 

Recept

1. Krumpli lepény

burgonya 1 kilogramm

A krumplit megpucoljuk, megmossuk.

A krumplit megpucoljuk, megmossuk....

2. 

tyúk tojás 3 darab  fokhagyma 5 gerezd   2 teáskanál  majoránna 2 teáskanál

Lereszeljük, tojást, préselt fokhagymát, sót, majoránnát adunk hozzá. Összekeverjük.

Lereszeljük, tojást, préselt fokhagymát, sót,...

3. 

finomliszt 100 gramm

Lisztet szórunk hozzá és jól összekeverjük újra.

Lisztet szórunk hozzá és jól összekeverjük...

4. 

napraforgó olaj

Három kanál masszából egy nagyobb kerek lepényt készítünk és a forró olajba tesszük. Az egyik oldaláról aranybarnára sütjük, kb 2,5 percig.

Három kanál masszából egy nagyobb kerek...

5. 

Megfordítjuk a lepényt és a másik oldaláról is kisütjük.

Megfordítjuk a lepényt és a másik oldaláról...

6. 

A kisült lepényeket egy tányéra rakjuk amire egy papírtörlőt helyeztünk, hogy felszívja a zsiradékot.

A kisült lepényeket egy tányéra rakjuk amire...

7. Csirke máj

hagyma 300 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy kevés olajon üvegesre sütjük.

A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy...

8. 

csirkemáj 500 gramm

A májat megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk.

A májat megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk....

9. 

pepperóni konzerv 1 darab

A hagymához egy felszeletelt pfefferoni paprikát adunk, összekeverjük...

A hagymához egy felszeletelt pfefferoni paprikát...

10. 

...és hozzáadjuk a májat. 10 percig pirítjuk (nem tovább, mert minél tovább pirítjuk, annál keményebb lesz).

...és hozzáadjuk a májat. 10 percig pirítjuk...

11. 

víz 100 milliliter  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  kukoricakeményítő 1 teáskanál

Hozzáadjuk a vizet, őrölt pirospaprikát, kukorica keményítőt.Felforraljuk. A sót a legvégén adjuk hozzá ha már kész és puha a máj.

Hozzáadjuk a vizet, őrölt pirospaprikát,...

12. 

A krumpli lepényeket megtöltjük a májjal. Tartármártással tálaljuk.

A krumpli lepényeket megtöltjük a májjal....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés