Krumpli lepény medvehagymával
Nagyon ízletes és népszerű tavaszi lepény új burgonyából és nagyszerű medvehagymából.
recept,recept fotó,újkrumpli,medvehagyma,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Laktózmentes › Szezon - Medvehagyma › Szezon - Újkrumpli ›
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 25 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
repceolaj | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
újkrumpli | 1.5 | kilogramm |
Recept
1.
újkrumpli 1.5 kilogramm • só 1.5 teáskanál
A burgonyát meghámozzuk és vastagon lereszeljük. Adjunk hozzá sót, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig.
3.
tyúk tojás 4 darab • majoránna 2 teáskanál
Öntsük le a burgonyából származó vizet egy tálba. Hagyjuk a keményítőt leülepedni, öntsük ki a vizet a tálból, és tegyük vissza a keményítőt a burgonyához. A burgonyát botmixerel könnyen összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a majoránnát ...
4.
...és az apróra vágott fokhagymát. Összekeverjük.
5.
finomliszt 100 gramm • búzadara 25 gramm
Hozzá adjuk a lisztet, összekeverjük, állni hagyjuk egy rövid ideig.
6.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és klasszikus lepényt készítünk a keverékből, megsütjük az egyik oldaláról ...
7.
.... és a másik oldaláról is.
8.
Helyezzük a lepényeket egy konyhai papírtörtőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Jó étvágyat!