Krumpli lepény medvehagymával

Nagyon ízletes és népszerű tavaszi lepény új burgonyából és nagyszerű medvehagymából.
recept,recept fotó,újkrumpli,medvehagyma,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Medvehagyma › Szezon - Újkrumpli ›Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 25 91 | gramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
medvehagyma | 100 19 | gramm kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
újkrumpli | 1.5 945 | kilogramm kcal |
Recept
1.
újkrumpli 1.5 kilogramm • só 1.5 teáskanál
A burgonyát meghámozzuk és vastagon lereszeljük. Adjunk hozzá sót, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig.


3.
tyúk tojás 4 darab • majoránna 2 teáskanál
Öntsük le a burgonyából származó vizet egy tálba. Hagyjuk a keményítőt leülepedni, öntsük ki a vizet a tálból, és tegyük vissza a keményítőt a burgonyához. A burgonyát botmixerel könnyen összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a majoránnát ...

4.
...és az apróra vágott fokhagymát. Összekeverjük.

5.
finomliszt 100 gramm • búzadara 25 gramm
Hozzá adjuk a lisztet, összekeverjük, állni hagyjuk egy rövid ideig.

6.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és klasszikus lepényt készítünk a keverékből, megsütjük az egyik oldaláról ...

7.
.... és a másik oldaláról is.

8.
Helyezzük a lepényeket egy konyhai papírtörtőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!