Krumpli tócsni póréhagymával

Nevezhetjük tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.
recept,recept fotó,póréhagyma,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 1380 | kilogramm kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
póréhagyma | 300 138 | gramm kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal |
Recept

2.
burgonya 1.5 kilogramm • tyúk tojás 2 darab • fokhagyma 3 gerezd • só 1.5 teáskanál
A Krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót és a felszeletelt póréhagymát. Mindent jól összekeverünk.

3.
Hevítsük fel az olajat vagy olvasztott vajat, kanalazzuk bele a tésztát, lapítsuk le a halmokat kerekre, és süsük a szélek barnulásáig (kb. 4 perc). Fordítjuk meg, és süsük a másik oldalt is pár percig, amíg ropogós lesz.Ezután helyezzük őket egy szalvétára hogy felszívódjon a fölösleges zsiradék.

Jó étvágyat!