Krumpli tócsni póréhagymával
Nevezhetjük tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.
recept,recept fotó,póréhagyma,Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Póréhagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
póréhagyma | 300 | gramm | |
repceolaj | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
2.
burgonya 1.5 kilogramm • tyúk tojás 2 darab • fokhagyma 3 gerezd • só 1.5 teáskanál
A Krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót és a felszeletelt póréhagymát. Mindent jól összekeverünk.
3.
Hevítsük fel az olajat vagy olvasztott vajat, kanalazzuk bele a tésztát, lapítsuk le a halmokat kerekre, és süsük a szélek barnulásáig (kb. 4 perc). Fordítjuk meg, és süsük a másik oldalt is pár percig, amíg ropogós lesz.Ezután helyezzük őket egy szalvétára hogy felszívódjon a fölösleges zsiradék.
Jó étvágyat!