Krumplilepény burgonyatésztából

Nagyon finom krumplilepény amely burgonyatésztából készült.
recept,recept fotó,burgonyatészta, szárított, félkész áru,Burgonyából készült köretek,,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyatészta, szárított, félkész áru | 280 930 | gramm kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonyatészta, szárított, félkész áru 280 gramm • víz 500 milliliter • tyúk tojás 2 darab
A tálba beleszórjuk a burgonyatésztát. Másik tálban összekeverjük a tojásokat a vízzel.

2.
A burgonyatésztához is vizet öntünk, összekeverjük és állni hagyjuk.


4.
...és elkészítjük a tésztát.

5.
A tésztából egy hengert gyúrunk, amelyet kb 25 egyforma részre vágunk. Minden egyes darabot egy lisztel meghintett gyúródeszkán kinyújtunk, lepény formára. A nyújtás közben a lepényt forgatjuk és lisztel megszórjuk.

6.
Egy teflon edényben szárazon kisütjük a lepényeket, 2 percig közepes lángon.

7.
Megfordítjuk a lepényt és a másik oldaláról is 2 percig sütjük. A megadott idő attól függ milyen erős a

8.
Minden egyes megsült lepény után megtöröljük az edényt a liszttől egy papírtörlővel.

9.
A kisült lepényeket egy tányérba rakjuk és egy mély tányérral letakarjuk. Így kellőképpen megpuhulnak. A tányéron, sütőben egy rövid ideig szükség szerint felmelegíthetjük őket. Tálalás előtt minden egyes lepényt zsírral kenjünk meg - legjobb a libazsír amiben előzőleg kacsát sütöttünk.

10. A legfinomabb tálalás
...sült kacsával...

Jó étvágyat!