Kukoricaleves
Lágy ízletes kukorica krémleves. Reszelt sajttal és metélőhagymával tálaljuk.
recept,recept fotó,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
kukoricakeményítő | 2 | evőkanál | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 800 | milliliter | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
napraforgó olaj 3 evőkanál • hagyma 80 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 350 gramm • víz 250 milliliter • só 1 teáskanál
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, vizet, sót és addig főzzük amíg a kukorica szét fő.
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 800 milliliter • tejföl (14-18%) 250 milliliter • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kukoricakeményítő 2 evőkanál • fokhagyma 2 gerezd
Botmixerrel mixeljük és azután egy szűrőn keresztül átszűrjük. Ezután vissza helyezzük a tűzhelyre és felforraljuk a levest. Tejben és tejszínben jól összekeverjük az őrölt borsot és a kukorica keményítőt. Az így elkészíttet habarást beleöntjük a kukoricalevesbe, felforraljuk és préselt fokhagymát adunk hozzá.
Jó étvágyat!