Kukoricás kuglóf gesztenyepürével
Gluténmentes kuglóf, a minimális cukortartalom ellenére is finom édes. Csak annyi cukrot tartalmaz, amely megtalálható a gesztenyepürében, valamint egy kevés cukrot, amivel meghintettük.
recept,recept fotó,kukoricaliszt,kukoricaliszt,gesztenyepüré, fagyasztott,Kuglófok,Gluténmentes
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 | gramm | |
kukoricaliszt | - | ||
kukoricaliszt | 75 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
porcukor | - | ||
ribizli dzsem | - | ||
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | - |
Recept
2.
tojássárgája 5 darab • gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm
A tojássárgákat kikeverjük a felolvasztott gesztenyepüré masszával.
5.
...és az elkészített lisztet...
7.
Ezután könnyedén hozzákeverjük a hab másik felét is.
8.
Beleöntjük a tésztát a formába, a formát az asztalhoz ütjük hogy a tészta egyenletes legyen.
9.
30 percig 180°C fokon sütjük.
10.
Miután a kuglóf megsült, kiborítjuk, megszórjuk porcukorral, felvágjuk és már ehetjük is. Akinek nem elég édes megkenheti lekvárral :)
Jó étvágyat!