Kulajda
Tejszínes gombaleves kaporral (Kulajda)
recept,recept fotó,szárított gomba,tejföl 30%-os,tyúk tojás,burgonya,Gombalevesek,Cseh receptek
Gombalevesek
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 150 | gramm | |
ecet | 0 | ||
finomliszt | 30 | gramm | |
hagyma | 60 | gramm | |
kapor | - | ||
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
szárított gomba | 25 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl 30%-os | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 1 | liter | |
víz | - |
Recept
2.
szárított gomba 25 gramm • burgonya 150 gramm
A gombát langyos vízben áztatjuk 1 órán át. A burgonyát felkockázzuk.
4.
víz 1 liter • só 1.5 teáskanál • nemes babérlevél 2 darab • köménymag, darált ½ teáskanál
Felöntjük vízzel, összekeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, burgonyát, sót, köményt és babérlevelet.Főzzük amíg a burgonya puha nem lesz.
7.
víz • só • ecet • tyúk tojás 4 darab
Sós vizet forralunk fel, amibe egy pici ecetet öntöttünk. A tojásokat egyesével merőkanálba ütjük, és a forrásban levő vízbe engedjük. 2 percig főzzük, majd hideg hideg vízbe kiszedjük.
8.
A tojásokat minden adag levesbe bele tesszük,félbevágjuk. Kaporral díszítjük. Kevés ecettel tálaljuk.
Jó étvágyat!