Kurkumás csirke

Finom, ízletes, aranybarnára sült csirke. Egyszerűen elkészítve.
recept,recept fotó,csirke,kurkuma fűszerkeverék,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1 ?? | darab kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | 2 32 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
csirke 1 darab • só 2 teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 2 teáskanál • víz 100 milliliter • vaj 80 gramm
A csirkét alaposan megmossuk, megsózzuk és mindkét oldaláról kurkumával megkenjük. Beletesszük a sütőedénybe, felöntjük egy kevés vízzel, és a csirkére vaj szeleteket rakunk.

2.
A sütő edényt lezárjuk és a sütőben 220 °C sütjük 35 percig, ezután a csirkét megfordítjuk, és újra lezárva további 35 percig sütjük. Ezután kitakarjuk - levessük a tetejét és a legnagyobb hőfokon 10 percig sütjük, megfordítjuk és még további 10 percig sütjük a másik oldaláról is.

3.
Rizzsel tálaljuk, amit a csirke levével leöntünk.

Jó étvágyat!