Lágy csokiszelet
Recept egy lágy pudingkrémmel készült piskóta szeletre. Elegáns pohárban is tálalhatjuk.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,kristálycukor,kakaó,piskóta, hosszú,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
fekete kávé | - | ||
finomliszt | 50 | gramm | |
kakaó | 20 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
piskóta, hosszú | 150 | gramm | |
rum | 3 | milliliter | |
tejszínhab | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 1 darab
300 ml tejbe kristálycukrot és vanília cukrot szórunk. Közepes lángon felmelegítjük.
2.
tojássárgája 1 darab • finomliszt 50 gramm • kakaó 20 gramm
A tej másik felében lisztet, kakaót, tojássárgáját keverünk el, és állandó keverés mellett a forró tejbe öntjük.
3.
A krémet állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
5.
piskóta, hosszú 150 gramm • fekete kávé • rum 3 milliliter
A formákba hosszú piskótákat rakunk, amelyeket előtte 3 mp-re erős rumos kávéfőzetbe mártunk.
6.
A formát a lehűtött krémmel leöntjük.
7.
A tetejére további kávés piskótákat rakunk, és jól lehűtjük.
8.
tejszínhab • cukrász öntet, csokoládés
A hűtött desszertet kiborítjuk, csokoládé mázzal és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat!