Lágy kakaós palacsinta
Finom kakaós palacsinta recept, édes túrós töltelékkel.
recept,recept fotó,túró, lágy, 20% zsírtartalom,kakaó,Palacsinták
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
gyümölcsös jam | 1 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 250 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1. A kakaós palacsinta tészta elkészítése.
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 1 evőkanál • só 1 csipet • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • kakaó 2 evőkanál
A tojást, cukrot és a kakaóport összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt...
3.
A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.
4. Töltelék elkészítése
túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 gramm • porcukor 1 evőkanál • gyümölcsös jam 1 teáskanál
A túrót, cukrot, lekvár vagy mazsolát alaposan összekeverjük.
5. Tálalás
A palacsintákat vastagan megkenjük a töltelékkel...
6.
...és összetekerjük.
Jó étvágyat!