Lágy laskagomba leves
Egyszerű, lágy laskagombás - krumpli leves.
recept,recept fotó,burgonya,laskagomba,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Gombalevesek,Gluténmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 400 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
vaj | - | ||
víz | 2 | liter |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • víz 2 liter
A krumplit megpucoljuk, felszeleteljük és sós vízben köménnyel megfőzzük.
2.
laskagomba 400 gramm
A laskagombát megmossuk, szétszedjük és 5 perc után hozzáadjuk a krumplihoz. Együtt 20 percig főzzük.
3.
A főtt laskagomba egy részét kiszedjük a többit botmixer segítségével pépesítjük.
4.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • só • vaj
A pépesített levest újból felforraljuk, hozzáöntünk tejet, és ízlés szerint sózzuk, esetleg glutamin mentes fűszersót. A végén egy kis vajat keverünk bele.
5.
A megfőtt laskagombát apróra vágjuk és beleszórjuk. Apróra vágott petrezselyem zöldjével tálaljuk.
Jó étvágyat!