Lágy teljes kiőrlésű kenyér

Egyszerű teljes kiőrlésű kenyér házi kenyérsütőben készítve.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű liszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez,Laktózmentes
Kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
méz | 1 50 | evőkanál kcal | |
olivaolaj | 1.5 198 | evőkanál kcal | |
szárított (instant) élesztő | 2 40 | teáskanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
teljes kiőrlésű liszt | 200 670 | gramm kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
víz 250 milliliter • olivaolaj 1.5 evőkanál • méz 1 evőkanál • só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • teljes kiőrlésű liszt 200 gramm • finomliszt 250 gramm • szárított (instant) élesztő 2 teáskanál
A kenyérsütő edénybe vizet öntünk, hozzáadjuk a olajat, mézet, sót, köményt és mindkét liszt fajtát. A végére hozzáadjuk az élesztőt. Az edényt a házi kenyérsütőbe helyezzük, beállítjuk a programot, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
Kenyér héjának színe: közepesen sötét

2.
A sütés után a kenyeret néhány percig az edényben hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk - amennyiben lehetséges egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

3.
A szeletelés előtt kivesszük a dagasztó lapátot. (Még a program alatt kivehetjük a dagasztó lapátot az utolsó keverés után, így megkönnyítjük a munkánkat azzal, hogy nem a kész kenyérből vesszük ki a lapátot. Azonban gyorsan kell cselekedni, hogy a megkelt kenyér ne hűljön ki.)
Jó étvágyat!