RECEPTEK

Lágy teljes kiőrlésű kenyér

Lágy teljes kiőrlésű kenyér

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Egyszerű teljes kiőrlésű kenyér házi kenyérsütőben készítve.

recept,recept fotó,teljes kiőrlésű liszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez,Laktózmentes

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

250

868

gramm

kcal

köménymag, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

méz

1

50

evőkanál

kcal

olivaolaj

1.5

198

evőkanál

kcal

szárított (instant) élesztő

2

40

teáskanál

kcal

1.5

0

teáskanál

kcal

teljes kiőrlésű liszt

200

670

gramm

kcal

víz

250

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

víz 250 milliliter  olivaolaj 1.5 evőkanál  méz  1 evőkanál   1.5 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  teljes kiőrlésű liszt 200 gramm  finomliszt 250 gramm  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

A kenyérsütő edénybe vizet öntünk, hozzáadjuk a olajat, mézet, sót, köményt és mindkét liszt fajtát. A végére hozzáadjuk az élesztőt. Az edényt a házi kenyérsütőbe helyezzük, beállítjuk a programot, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
Kenyér héjának színe: közepesen sötét

A kenyérsütő edénybe vizet öntünk,...

2. 

A sütés után a kenyeret néhány percig az edényben hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk - amennyiben lehetséges egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütés után a kenyeret néhány percig az...

3. 

A szeletelés előtt kivesszük a dagasztó lapátot. (Még a program alatt kivehetjük a dagasztó lapátot az utolsó keverés után, így megkönnyítjük a munkánkat azzal, hogy nem a kész kenyérből vesszük ki a lapátot. Azonban gyorsan kell cselekedni, hogy a megkelt kenyér ne hűljön ki.)

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés