Lasagne
Egy egyszerű recept az olasz tradicionális konyha remekművére, amelyet tésztából és sertéshúsból készítünk.
recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,tészta - Lasagne,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Pasta asciutta fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
hagyma | 1 | darab | |
kemény sajt | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
paradicsomszósz | 500 | gramm | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
tészta - Lasagne | 200 | gramm |
Recept
1.
hagyma 1 darab • sertés darálthús 500 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A hagymát olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a sertéshúst majd elkeverjük.
2.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • paradicsomszósz 500 gramm • Pasta asciutta fűszerkeverék 2 teáskanál
A hagyma és a hús felső rétegének megpirulása után hozzáöntjük a paradicsompürét és tejszínt. Amennyiben a massza túl sűrű, vizet öntünk hozzá. A massza közepesen sűrűnek kell legyen, hogy a besütésnél a tészta megfőljön. Hozzáadjuk a fűszert, esetleg fűszersót.
3.
tészta - Lasagne 200 gramm
A sütőforma aljára öntjük az előkészített massza hígabb részét, amelyekre úgy helyezzük a tésztalapokat, hogy az egész felület takarva legyen. A tésztára egy újabb réteget öntünk, majd elegyengetjük. Ezt a lépést 3-4 szer ismételjük, úgy, hogy a legfelső réteg húsból álljon.
4.
tejföl (14-18%) 200 milliliter • kemény sajt 250 gramm
A felső rétegre 2 doboz tejfölt öntünk és megszórjuk reszelt sajttal.
5.
Körülbelül fél órát sütjük, addig amíg a sajt szépen el nem olvad és nem lesz barnás színe.
6.
Tálalhatjuk.
Jó étvágyat!