Laskagomba leves fokhagymával
Nagyszerű, egészséges és finom laskagombás fokhagyma leves.
recept,recept fotó,laskagomba,fokhagyma,Gombalevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 1.25 | liter |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát.
4.
só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, laskagombát, sót, köményt, paprikát és a borsot.
6.
burgonya 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és pépesre reszeljük. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és együtt a burgonyapürével hozzáadjuk a leveshez. Rövid ideig főzzük.
7.
A petrezselyem zöldjét felvágjuk.
8.
Hozzáadjuk a leveshez, elkeverjük és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!