Laskagombából készült paprikás
Egészséges ebéd laskagombából. Tésztával vagy galuskával tálaljuk.
recept,recept fotó,laskagomba,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Galuska recept | - | ||
finomliszt | 2 | evőkanál | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
laskagomba | 800 | gramm | |
olivaolaj | 4 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
újhagyma | 100 | gramm |
Recept
1.
újhagyma 100 gramm • olivaolaj 4 evőkanál
Az újhagymát karikákra vágjuk. Használhatunk másfajta hagymát is. Tepsiben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és rövid ideig pirítjuk.
3.
só 2 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 400 milliliter
A gombát hozzáadjuk a hagymához. Majd ízesítjük sóval, köménnyel és őrölt pirospaprikával. Vízzel felöntjük és lefedve 20 percig pároljuk.
4.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • főzőtejszín 200 milliliter • finomliszt 2 evőkanál • Galuska recept
Tejben tejszínt és lisztet keverünk el, hozzáöntjük a gombához és újra felforraljuk.
Jó étvágyat!