Laskagombás rizottó
Finom rizottó a népszerű laskagombával. Reszelt sajttal tálaljuk. A legfinomabb a parmezán.
recept,recept fotó,laskagomba,kerek szemű rizs,Rizottó,Gluténmentes ,Vegetáriánus receptek
Rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, száraz | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 120 | gramm | |
kerek szemű rizs | 200 | gramm | |
laskagomba | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
vaj | 20 | gramm | |
zöldségfőzet | 250 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 120 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • laskagomba 400 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon megpirítjuk. Az osztrigát megmossuk, apróra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük és egy ideig pároljuk.
3.
zöldségfőzet 250 milliliter • fehérbor, száraz 100 milliliter
Összekeverjük, felöntjük zöldséglevessel vagy vízzel és kevés borral. Lassan, időnként megkeverve, fedő alatt pároljuk. Szükség szerint felöntjük húslével, és puhára főzzük.
Jó étvágyat!