Lazac gombamártással és spenóttal

Bár a lazac nem olcsó, de ha egyszerű, gyors és finom ételt szeretnénk, ami aztán mindenkit lenyűgöz, akkor mindenképpen próbálja ki.
recept,recept fotó,laskagomba,lazac,főzőtejszín,Halak,,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
főzőtejszín | 150 240 | milliliter kcal | |
laskagomba | 500 1690 | gramm kcal | |
lazac | 300 606 | gramm kcal | |
olivaolaj | 4 528 | evőkanál kcal | |
spenótlevél, friss | 800 264 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
laskagomba 500 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só • főzőtejszín 150 milliliter
Vágjuk fel a gombát kisebb darabokra, tegyük egy edénybe olajjal. Enyhén megsütjük, sózzuk. A laskagomba a sónak köszönhetően saját levét engedi ki, egy ideig pároljuk. Öntsünk rá főzőtejszínt. Ha a mártás túl ritka, sűrítsük be finom liszttel.

2.
olivaolaj 2 evőkanál • lazac 300 gramm • só • fekete bors, őrölt
A serpenyőben felmelegítjük az olajat és belerakjuk a kisebb lazac szeleteket. Sózzuk, borsozzuk. A lazac szeleteket mindkét oldalról átsütjük. Ha az olaj fröcsög, akkor fedjük le a serpenyőt.

3.
olivaolaj 1 evőkanál • spenótlevél, friss 800 gramm
Süsük meg a fokhagymát egy wokban olajban, adjunk hozzá friss spenótlevelet. Kevergetve pirítsuk meg a spenótot.

Jó étvágyat!