Lekváros bukták

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére.
recept,recept fotó,rétesliszt,friss élesztő,szilvalekvár,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 42 43 | gramm kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 1000 3560 | gramm kcal | |
szilvalekvár | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal |
Recept
1. Elkészítés
rétesliszt 1000 gramm • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor 3 evőkanál • vaj 150 gramm • tojássárgája 1 darab • só
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. A vajat felolvasztjuk..

2.
Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és pihentetjük.

3.
Miután a tészta megkelt 2 részre osztjuk.

4.
Lisztezett asztalon az egyik feléből téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés négyzetekre vágjuk. Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.

5.
Egy sütőpapírral bélelt (illetve kivajazott, lisztel meghintett) sütőlapra helyezzük a buktákat. És ugyan így elkészítjük a másik tésztából is. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket. A tetejét felvert tojással kenjük meg.

6.
25 percig 180°C fokon sütjük.

7.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Miután kihűltek elválasztjuk őket, legjobb ha a kezünk segítségével csináljuk ezt.

Jó étvágyat!