Lekváros háromszög
Egyszerű kalács kelt tésztából, édes lekvárral töltve
recept,recept fotó,saját választás szerinti lekvár,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 500 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
saját választás szerinti lekvár | 200 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
tyúk tojás | - | ||
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 500 gramm • porcukor 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 80 gramm • só 1 csipet
Meleg tejben egy kis cukorral, elkeverjük az élesztőt - kovászt készítünk. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott vajat, sót és a kovászt.
2.
Kidolgozzuk a tésztát, majd 30 percig kelni hagyjuk.
3.
rétesliszt • saját választás szerinti lekvár 200 gramm
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy kanál sűrű lekvárt teszünk.
4.
A tésztát behatjuk és háromszög jön létre. A széleit villával megnyomkodjuk, hogy a tészta összezáruljon.
5.
A háromszögeket megkenhetjük felvert tojással, majd 20-30 percig előmelegített sütőben 180°C-on sütjük.
Jó étvágyat!