Lekváros háromszög

Egyszerű kalács kelt tésztából, édes lekvárral töltve
recept,recept fotó,saját választás szerinti lekvár,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
saját választás szerinti lekvár | 200 400 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
tyúk tojás | 0 ?? | kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 500 gramm • porcukor 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 80 gramm • só 1 csipet
Meleg tejben egy kis cukorral, elkeverjük az élesztőt - kovászt készítünk. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott vajat, sót és a kovászt.

2.
Kidolgozzuk a tésztát, majd 30 percig kelni hagyjuk.

3.
rétesliszt • saját választás szerinti lekvár 200 gramm
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy kanál sűrű lekvárt teszünk.

4.
A tésztát behatjuk és háromszög jön létre. A széleit villával megnyomkodjuk, hogy a tészta összezáruljon.

5.
A háromszögeket megkenhetjük felvert tojással, majd 20-30 percig előmelegített sütőben 180°C-on sütjük.

Jó étvágyat!