Lekváros linzer
Hagyományos karácsonyi sütemény,lekvárral,nem hagyományos tésztából.
recept,recept fotó,vaj,finomliszt,finomliszt,porcukor,porcukor,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
finomliszt | - | ||
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
porcukor | 150 | gramm | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
saját választás szerinti lekvár | - | ||
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 36 | gramm |
Recept
1. A tészta
vaj 250 gramm • habtejszín (30-33%) 200 milliliter • finomliszt 250 gramm • rétesliszt 250 gramm • vaníliacukor 12 gramm • porcukor 150 gramm
A vajat felvágjuk, hozzáadjuk a tejszínhabot, mindkét lisztet, vaníliacukrot és porcukrot.
2.
A tésztát jól kidolgozzuk. Addig gyúrjuk amíg teljesen nem lesz sima a tészta.
3.
A tésztát megfelezzük és lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk a megfelelő vékonyra. A tésztából karikákat és szívecskéket szaggatunk ki.A szívecskék közepébe kis lyukakat vágunk ki.
4.
saját választás szerinti lekvár
Előre melegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütő lapon aranybarnára sütjük. Miután kihűltek a karikákat megkenjük lekvárral és a tetejére ráhelyezzük a szívecskéket.
5.
vaníliacukor 24 gramm • porcukor 4 evőkanál
Az így elkészített linzereket meghintjük porcukor és vanília cukor keverékkel.
Jó étvágyat!