Lencse leves virslivel
Nagyon finom leves tízóraira. Friss péksüteménnyel fogyasztjuk.
recept,recept fotó,burgonya,piros paprika, őrölt,virsli, debreceni,lencse konzerv,Húslevesek
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
fokhagyma | - | ||
hagyma | 1 | darab | |
lencse konzerv | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
virsli, debreceni | 6 | darab | |
víz | 1.5 | liter | |
víz | 3 | deciliter |
Recept
1. A burgonya elkészítése
burgonya 400 gramm • víz 1.5 liter • só 2 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük. Sós vízben puhára főzzük.
2. Rántás elkészítése
hagyma 1 darab • napraforgó olaj 3 evőkanál • finomliszt 2 evőkanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • víz 3 deciliter
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, pár másodpercig pirítjuk és leöntjük vízzel. A rántást simára főzzük.
3.
virsli, debreceni 6 darab
A virslit karikákra vágjuk fel, mivel a debreceni virsli elég zsíros, száraz tepsiben sütjük meg.
4. Lencse
lencse konzerv 500 gramm
A száraz lencsét puhára főzzük, vagy használhatunk sterilizált konzerv lencsét is. Hozzáadjuk a burgonyához.
5.
A levesbe beletesszük az átszúrt rántást. Az egészet hagyjuk felforralni. Adhatunk hozzá ízlés szerint préselt fokhagymát, esetleg még egy kevés sót.
6.
A végen beleszórjuk a pirított virslit, összekeverjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!