Lencsefőzelék
Recept egy lencséből készült finom krémes főzelékre, krumplival és tükörtojással.
recept,recept fotó,lencse,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 80 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
lencse | 170 | gramm | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
petrezselyem zöldje | - | ||
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
szegfűbors | 1 | darab | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 700 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
lencse 170 gramm • víz 500 milliliter
Az átválogatott és megmosott lencsét vízben félkeményre főzzük.
2.
burgonya 250 gramm • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 2 darab • szegfűbors 1 darab • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • fokhagyma 1 gerezd
Ezután hozzáadjuk a sót, kockákra vágott megpucolt burgonyát, babárlevelet, fehér borsot, fekete borsot és foghagymát.
3.
napraforgó olaj 80 milliliter • finomliszt 80 gramm • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • víz 200 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter
Forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát és a rántást felöntjük hideg vízzel és tejjel.
4.
ecet 2 evőkanál • petrezselyem zöldje
A rántást jól szétkeverjük, így nem csomósodik. Beleöntjük a főzelékbe, rövid ideig főzzük. A főzeléket egy pici ecettel ízlés szerint ízesítjük, és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük. Tükörtojással, vagy virslivel tálaljuk.
Jó étvágyat!