Lencseleves pirított kényér szeletekkel.
Finom, vajas ízű, egészséges zöldségekkel teli leves. Fokhagymás krutonnal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
recept,recept fotó,burgonya,burgonya,lencse konzerv,toast kenyér,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | - | ||
lencse konzerv | 500 | gramm | |
répa | 150 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
toast kenyér | - | ||
vaj | 1 | evőkanál | |
víz | 1500 | milliliter | |
vöröshagyma | 100 | gramm |
Recept
1.
vaj 1 evőkanál • vöröshagyma 100 gramm
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és olvasztott vajon üvegesen megsütjük.
2.
répa 150 gramm • burgonya 300 gramm
Megtisztítjuk a sárgarépát és a burgonyát. A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát durván reszeljük le, adjuk a hagymához, és egy ideig mindent együtt pirítsunk meg.
3.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 1500 milliliter
Sózzuk és fűszerezzük a zöldségeket. Öntsük hozzá a húslevest (vizet). Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul - körülbelül 20 percig a forrás után.
5.
burgonya 200 gramm
A burgonyát megtisztítjuk és finomra reszeljük. Adjuk hozzá a leveshez és forraljuk fel..
6. Foghagymás pirított kenyér szeletek
A leves betét elkészítésének legegyszerűbb módja a kenyérpirító. Pirítsuk meg a toast kenyeret, és kenjük meg még forrón mindkét oldalát egy gerezd fokhagymával.
7.
Miután a kenyér kihűlt szeleteljük fel kis kockákra.
Jó étvágyat!