Lencsés krumplifőzelék
Főzelék lencséből és krumpliból.
recept,recept fotó,lencse,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 | gramm | |
ecet | - | ||
finomliszt | 2 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
lencse | 150 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 1.5 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
lencse 150 gramm • víz 1.5 liter • burgonya 300 gramm • só 1 teáskanál
A lencsét kiválogatjuk, eltávolítjuk a szemetet. Egy szűrőben átmossuk folyó víz alatt, majd beleszórjuk egy fazékba. Leöntjük hideg vízzel, és kb 45 percig főzzük. Hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és felszeletelt krumplit, majd sózzuk. Főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.
2.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 2 evőkanál • ecet • só • kristálycukor 1 teáskanál
Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást beleöntjük a levesbe és állandó keverés mellett felforraljuk. Ha szeretjük a savanyúbb főzeléket, akkor ecetet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.
3.
Fasírozottal, sült kolbásszal vagy virslivel tálaljuk.
Jó étvágyat!