Lencsés-tökös curry
Finom vegetáriánus ebéd vagy vacsora. Baszmati rizzsel tálaljuk.
recept,recept fotó,sütőtök,vöröslencse,kókusztej,Húsnélküli ételek,,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Indiai receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Ázsiai konyha › Szezon - Tök ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Fekete mustármag | ½ | teáskanál | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
kókusztej | 4 | evőkanál | |
póréhagyma | 100 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ | teáskanál | |
sütőtök | 400 | gramm | |
vaj | 25 | gramm | |
víz | 450 | milliliter | |
vöröslencse | 150 | gramm |
Recept
1.
sütőtök 400 gramm • póréhagyma 100 gramm
A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
3.
vaj 25 gramm • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • Fekete mustármag ½ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál
A vajat egy edényben felolvasztjuk és a fűszereket röviden megpirítjuk.
4.
Hozzáadjuk a póréhagymát, egy percig pirítjuk, ...
5.
... beletesszük a sütőtököt és a lencsét.
6.
himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál • víz 450 milliliter
Adjunk hozzá sót és vizet. Keverjük össze, forraljuk fel, fedjük le és főzzük 15 percig.
Jó étvágyat!