Lepényhal fűszervajjal
A pikáns vaj különleges ízt kölcsönöz a lepényhalnak.
recept,recept fotó,sárgafarkú lepényhal,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Fűszer vaj recept | 20 | gramm | |
fűszerek halra | - | ||
olivaolaj | 15 | milliliter | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
sárgafarkú lepényhal | 1 | darab | |
só | - |
Recept
1.
sárgafarkú lepényhal 1 darab
A lepényhalat átöblítjük. Eltávolítjuk a belsőségeket és levágjuk az uszonyokat. Csak a farokrészből hagyunk egy keveset. A hát részén késsel végzünk néhány bevágást, hogy sütés közben a hal megtartsa formáját.
2.
póréhagyma 150 gramm • olivaolaj 15 milliliter
A póréhagymát felkarikázzuk. A sütőedényt kikenjük olajjal és szétrakjuk a póréhagymát.
3.
só • fűszerek halra • Fűszer vaj recept 20 gramm
A lepényhalat megsózzuk és mindkét oldalról fűszerezzük. Beletesszük a sütőtálba, letakarjuk alufóliával, majd 25 percig sütjük 180°C-on. A halat fűszervajjal, illetve párolt brokkolival tálaljuk.
Jó étvágyat!