Leveles tésztából készült körtés kosárkák.
Lágy és omlós kosárka körtés töltelékkel.
recept,recept fotó,körte,kristálycukor,leveles tészta,Kosárkák
Kosárkák
kategóriak
Kosárkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 3 | evőkanál | |
citromlé | ½ | darab | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
körte | 500 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
vaj | 30 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab |
Recept
1.
körte 500 gramm • citromlé ½ darab
A körtét meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, megcsepegtetjük citromlével, és összekeverjük.
2.
kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 1 darab • vaj 30 gramm • burgonyakeményítő 3 evőkanál
Egy lábasba belerakjuk a körtét, cukrot, vajat, és keményítőt, amelyet vanília pudingporral is helyettesíthetünk. 5 percig főzzük.
3.
leveles tészta 400 gramm
A leveles tésztát kb 8 mm vastagra húzzuk ki, és forma segítségével kosárkákat szaggatunk, majd belenyomkodjuk a tésztát.
4.
Minden kosárkába körtetölteléket rakunk.
5.
200°C-on 10 - 15 percig sütjük.
6.
Sütés után óvatosan kiborítjuk a formákból.
Jó étvágyat!