Leves vörös káposztából
Egészséges, sűrű leves amely felmelegít és egyben laktat is.
recept,recept fotó,vöröskáposzta ,Zöldséglevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
köménymag, darált | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
paradicsomszósz | 500 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 1.5 | liter | |
vöröskáposzta | 500 | gramm |
Recept
3.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
4.
só 1.5 teáskanál • kristálycukor 2 evőkanál • köménymag, darált 1 teáskanál
A hagymához adjuk a káposztát, sót, cukrot és köményt.
5.
nemes babérlevél 2 darab • víz 1.5 liter
Hozzáadjuk a burgonyát, babérlevelet és vizet öntönk rá. Összekeverjük és 20- 25 percig főzzük ( a burgonya amíg puhára fő).
Jó étvágyat!