Likőrös csokoládészelet

Egy újabb közkedvelt recept likőrös süteményre. Piskóta tojás likőrrel, lágy csokoládé-likőrös töltelék és tejszínhab, amely elvarázsolja Önöket.
recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
főzőcsokoládé | 200 1002 | gramm kcal | |
habfixáló | 20 70 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 60 242 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 190 738 | gramm kcal | |
rétesliszt | 120 428 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojáslikőr | 250 575 | milliliter kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 120 426 | gramm kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 480 | liter kcal |
Recept
1.
tojásfehérje 6 darab • tojássárgája 6 darab • porcukor 100 gramm • víz 50 milliliter
Fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgákat cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet.


3.
...majd könnyedén hozzákeverjük a fehérjéből készített habot.


5.
180°C-on15 -20 percig sütjük. Azt, hogy a piskóta lap már megsült-e, egy hurkapálcikával próbáljuk ki. Beleszúrjuk a tésztába, és ha már megsült a tészta, akkor a vége száraz marad és nem ragad rá a tészta. A piskótalapot hűlni hagyjuk.

6. Csokoládés-likőrös vajas krém
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • vaníliás puding -por 120 gramm • kristálycukor 60 gramm
Tejben pudingport és cukrot keverünk, sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűtjük.


9.
A pudingot egy tálba helyezzük, majd beleöntjük a csokoládét...


11.
...és végül beledolgozzuk a vajat.

12. Összerakjuk a süteményt :)
tojáslikőr 100 milliliter
A piskótalapra ráöntjük a likőrt, és egy ecset segítségével jól szétkenjük.

13.
Ráöntjük a csokoládékrémet, majd egy órára a hűtőben pihentetjük.

14.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 20 gramm • porcukor 30 gramm
Egy óra után tejszínhabot készítünk fixálóval és cukorral. Egyenletesen rákenjük a krémre.

15.
Saját fantáziánk szerint díszítjük olvasztott csokoládéval, amelyhez egy kis olajat keverünk. A csokoládét ne készítsük túl keményre, mert szeletelésnél a díszítés megrepedezhet.

Jó étvágyat!