RECEPTEK

Likőrös csokoládészelet

Likőrös csokoládészelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Egy újabb közkedvelt recept likőrös süteményre. Piskóta tojás likőrrel, lágy csokoládé-likőrös töltelék és tejszínhab, amely elvarázsolja Önöket.

recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé

0

??

kcal

főzőcsokoládé

200

1002

gramm

kcal

habfixáló

20

70

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

kristálycukor

60

242

gramm

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

porcukor

190

738

gramm

kcal

rétesliszt

120

428

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

10

8

gramm

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojáslikőr

250

575

milliliter

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

200

1468

gramm

kcal

vaníliás puding -por

120

426

gramm

kcal

víz

50

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

1

480

liter

kcal

 

Recept

1. 

tojásfehérje 6 darab  tojássárgája 6 darab  porcukor 100 gramm  víz 50 milliliter

Fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgákat cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet.

Fehérjéből kemény habot készítünk. A...

2. 

rétesliszt 120 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport...

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport......

3. 

...majd könnyedén hozzákeverjük a fehérjéből készített habot.

...majd könnyedén hozzákeverjük a...

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és liszttel meghintett sütőlapra (35x30cm) öntjük.

A tésztát egy vajjal kikent és liszttel...

5. 

180°C-on15 -20 percig sütjük. Azt, hogy a piskóta lap már megsült-e, egy hurkapálcikával próbáljuk ki. Beleszúrjuk a tésztába, és ha már megsült a tészta, akkor a vége száraz marad és nem ragad rá a tészta. A piskótalapot hűlni hagyjuk.

180°C-on15 -20 percig sütjük. Azt, hogy a...

6. Csokoládés-likőrös vajas krém

zsírszegény tej 1,5% 1 liter  vaníliás puding -por 120 gramm  kristálycukor 60 gramm

Tejben pudingport és cukrot keverünk, sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűtjük.

Tejben pudingport és cukrot keverünk, sűrű...

7. 

vaj 200 gramm  porcukor 60 gramm

Vajat cukorral keverünk ki.

Vajat cukorral keverünk ki....

8. 

főzőcsokoládé 200 gramm

Csokoládét vízfürdőben olvasztjuk fel.

Csokoládét vízfürdőben olvasztjuk fel....

9. 

A pudingot egy tálba helyezzük, majd beleöntjük a csokoládét...

A pudingot egy tálba helyezzük, majd...

10. 

tojáslikőr 150 milliliter

...majd a tojáslikőrt...

...majd a tojáslikőrt......

11. 

...és végül beledolgozzuk a vajat.

...és végül beledolgozzuk a vajat....

12. Összerakjuk a süteményt :)

tojáslikőr 100 milliliter

A piskótalapra ráöntjük a likőrt, és egy ecset segítségével jól szétkenjük.

A piskótalapra ráöntjük a likőrt, és egy...

13. 

Ráöntjük a csokoládékrémet, majd egy órára a hűtőben pihentetjük.

Ráöntjük a csokoládékrémet, majd egy órára...

14. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 20 gramm  porcukor 30 gramm

Egy óra után tejszínhabot készítünk fixálóval és cukorral. Egyenletesen rákenjük a krémre.

Egy óra után tejszínhabot készítünk...

15. 

csokoládé  napraforgó olaj

Saját fantáziánk szerint díszítjük olvasztott csokoládéval, amelyhez egy kis olajat keverünk. A csokoládét ne készítsük túl keményre, mert szeletelésnél a díszítés megrepedezhet.

Saját fantáziánk szerint díszítjük...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés