Likőrös kockák

Kitűnő krémes szelet. A receptben 16 darab készítése van leírva :) de a biztonság kedvéért ajánljuk megduplázni az adagot, és 32-őt készíteni belőle :)
recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
habfixáló | 10 35 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
porcukor | 140 544 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 150 240 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojáslikőr | 250 575 | milliliter kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 80 284 | gramm kcal | |
víz | 4 0 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1. Piskóta
tojássárgája 4 darab • porcukor 100 gramm • víz 4 evőkanál • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 1 teáskanál
A sárgáját cukorral kikeverjük.Hozzákeverünk vizet, és sütőporral kevert lisztet.


3.
A tésztát formába öntjük - sütőpapírral bélelt (25x25 cm).

4.
Előmelegített sütőben 180°C-on 12 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

5.
tojáslikőr 100 milliliter
Eltávolítjuk a sütőpapírt és a tésztalapot fejjel lefelé helyezzük egy tálcára. A piskótát tojáslikőrrel leöntjük.

6. Pudingos-likőrös krém
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 50 gramm • vaníliás puding -por 80 gramm
Tejben cukrot és pudingport keverünk össze. Sűrű pudingot főzünk, és hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni.



9.
A krémet a piskótára kenjük. Az így elkészített süteményt egy fél órára a hűtőbe helyezzük.

10. Tejszínes krém
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm • porcukor 40 gramm • tejföl (14-18%) 150 gramm
A tejszínből és fixálóból kemény habot verünk. Hozzákeverjük a cukrot és a tejfölt.

11.
A tejszínes krémet rákenjük a pudingos krémre. Hűvös helyen 2 órát pihentetjük.

12.
Kockákra szeleteljük és olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalásig a hűtőben tároljuk.

13.
Tálalás előtt óvatosan bevágjuk a csokoládés díszítést.

Jó étvágyat!